Mandalatalo - Logo

Fascia- ja Triggerpistehieronta

• Hoidolla pyritään palauttamaan normaali tilanne kalvoston liikkuvuuteen ja lihasten aineenvaihduntaan.
• Kroonisissa kiputiloissa voi olla hyödyllinen hoito.
• Fasciat eli lihaskalvot kulkevat ympäri kehoa, ympäröivät lihaksia ja muodostavat ketjuja lihasten välille. Kalvoja käsitellään hitain liikkein venyttämällä, ilman tai vähäisellä määrällä hierontavoidetta, jotta saadaan hyödynnettyä kitkaa apuna.
• Triggerpisteet ovat yleensä kovalta ja hernemäiseltä tuntuvia herkkiä kohtia lihaksessa, ja niistä säteilee kipua ympäröiviin kudoksiin. Pisteitä käsitellään staattisesti tai pumppaavasti painaen, kunnes säteilyoire katoaa, yleensä muutaman minuutin ajan.
• Käsittelyä suositellaan tekemään sarjahoitona useamman kerran, parempien tuloksien saavuttamiseksi.
• Pitkään kestänyt rasitus, staattinen jännitys ja esimerkiksi istumatyö voivat heikentää fascioiden toimintaa ja vaikuttaa triggerpisteiden muodostumiseen. Myös mm. ravinnepuutokset, psyykkiset tekijät, hermoston ylivirittyneisyys ja krooniset tulehdukset voivat olla oireiden taustalla.
• Käsittelyn ei pitäisi tuntua turhan voimakkaasti, mutta joskus kalvot ovat niin kireällä tai pisteet herkkiä, että saattaa tulla kiristävää tai pistävää tunnetta käsitellessä.
• Joillekin voi fascioiden ja triggerpisteiden käsittelyn jälkeen tulla kipuja, mutta niiden pitäisi helpottaa viimeistään parin kolmen päivän kuluttua. Hoidon tuloksena kroonisten heijastekipujen ja kiristysten pitäisi helpottaa.

Hoitajana pyrin kokonaisvaltaiseen ymmärrykseen asiakkaan tilanteesta. Etenen hitaasti ja tutkien, ja kuuntelen herkästi asikkaan reaktioita. Kokemukseni ja tietojeni mukaan kalvostoon ja triggerpisteisiin voi olla varastoitunut myös henkisiä jännityksiä ja tunteita, joita on hoidon aikana mahdollista vapauttaa. Haluan luoda hoidosta kokonaisvaltaisen ja tehokkaan, kannustamalla asiakasta syventymään myös tunteiden äärelle.

55 € / 60 min
75 € / 90 min

Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -15%

Mandalatalolla hierontaa tekee

Roosa Okano

hieroja, intuitiivinen energia- ja äänihoitaja, taiteilija ja tapahtumajärjestäjä
Puh. 040 252 8397
ikivirtaus (ät) gmail.com

Share