Mandalatalo - Logo

Roosa Okano

Olen luontaishoitaja ja monitaiteilija. Toteutan erilaisia hoitoja ja työpajoja, sekä tapahtumakoristelua. Olen tehnyt nuoresta asti kuvataidetta, musiikkia ja runoja, ja rakastan tanssia. Valmistuin hierojaksi Gradialta 2023, aiempi tutkinto on median ja kulttuurin alalta 2014, Medianomi (AMK).

Olen herkkänä ihmisenä ihmetellyt sekä kyseenalaistanut ihmisten toimintaa, ja havainnoinut kärsimystä maailmassa. Olen kokenut traumatisoitumista, syvää rakkaudettomuutta ja yksinäisyyttä. Se on kuitenkin ajanut minut kohti itsetutkiskelua ja kärsimyksen juurien löytämistä. Kärsimyksellä todellakin on paikkansa, sillä se voi herättää tietoisuuden. Tietoisuus on herännyt rajallisen identiteetin harhasta, kulkenut läpi sielun pimeän yön ja sukeltanut syvälle ylisukupolvisiin traumoihin. Olen tuntenut ihmisyyden tunnekirjon läpi, enkä pelkää enää tuntea. Olen taistellut, luovuttanut, antautunut ja hypännyt tuntemattomaan. Vaikka olen pelännyt kuollakseni, olen kohdannut itsessäni pohjattoman rakkauden, ajattoman ikuisuuden, kaikkeuden ja tyhjyyden. Tästä kokemisesta ja ymmärryksestä kasvaa voima kannatella ja lohduttaa toisia. Omalla matkallani minulle tutuiksi tulleita työkaluja ovat: TRE (Tension and trauma release exercise), tantra, jooga, meditaatio ja mietiskely, itsereflektio mm. psykologian, henkisen kirjallisuuden ja korttien avulla, luova kirjoittaminen, hoitava laulu ja rummutus, intuitiivinen tanssi ja liike, hengitysharjoitukset.

Minua inspiroi todellisuuden ihmettely ja sen kaikenlaisten puolien ilmentäminen hetkessä tapahtuvassa flow-tilassa. Autenttisuus ja totuus ovat oppainani. Mikään ajatus tai teoria ei voi vangita tätä todellisuutta. Olen huomannut, että läsnäolo ja siitä kumpuava toiminta voi auttaa muitakin pääsemään yhteyteen itsensä ja kaiken kanssa. Jos jotain voi tehdä tässä maailmassa, se on kärsimyksen vähentäminen ja rakkauden välittäminen.

Hoitajana pyrin kokonaisvaltaiseen keho-mielen huomioimiseen, ja toimin intuitiivisesti asiakkaan parhaaksi. Suuri kiinnostuksen kohteeni on traumat eli käsittelemättömät tunteet, ja niistä johtuvat fyysiset ja psyykkiset ongelmat, sekä haitalliset ajatus- ja käytösmallit. Osaamisalaani on kehollisen ja energeettisen hoitamisen ja ohjauksen avulla saada tunteita ja energioita liikkeelle toisissa. Koen, että kehomme on viisas, ja osaa parantaa itseään, kun sille antaa mahdollisuuden. Usein kärsimys on osa identitettiämme, ja siksi siitä voi olla vaikea luopua. Jotkut tunteet ovat niin suuria, että niitä on pelottavaa kohdata, mutta sitä ei tarvitse tehdä yksin. Vaikka vaikeat tunteet, kipu, sairaudet ja kuolema ovat väistämättömiä asioita elämässä, on mahdollista elää rauhassa myös ne hyväksyen, ja turhista kärsimyksen kerroksista vapautuen. Olemme paljon enemmän kuin rajallinen identiteettimme, mielemme tai kehomme.

Vapautta on joka hetki tämä, mikä tapahtuu, todellisen luontonsa ymmärtäminen ja sille antautuminen.

Share

Roosa Okano

hieroja,
intuitiivinen energia- ja äänihoitaja,
taiteilija ja tapahtumajärjestäjä
040 252 8397
ikivirtaus (ät) gmail.com

Palvelut

Hieronta
Klassinen hieronta
Fascia- ja Triggerpistehieronta
Nestekiertoa edistävä hieronta
Terapeuttinen hieronta

Energiahoito

Henkinen ohjaus