Mandalatalo - Logo

Anu Maria ”Maitri” Eerikäinen

”Anun joogatunti on uudistava miniloma keskellä hektistä työviikkoa.”

Olen pitkän linjan jooganharjoittaja ja –opettaja. Joogaa olen harjoittanut vuodesta 1997 asti ja opettanut sitä v. 2000 saakka. Olen käynyt useita eri ohjaajakoulutuksia mm. Suomen Joogaliiton 7 –vuotisen opettajakoulutuksen hathajoogasta sekä kansainvälisen iyengarjoogan ohjaajakoulutuksen, joka sisälsi noin 1000 tuntia opiskelua joogasta, anatomiasta ja fysiologiasta sekä joogafilosofiasta. Olen tehnyt jo parikymmentä vuotta säännöllistä harjoitusta sekä käynyt monien eri opettajien kursseilla ja koulutuksissa.

Valmistuin 2015 Mindfulness CMF -ohjaajaksi kaksivuotisen, Jon Kabatt-Zinnin alkuperäisen menetelmän mukaisesti. Opetan mindfulnessia sekä mindfulnessin ja lempeän joogan ihanan rentouttavaa yhdistelmää. Olen opiskellut myöskin tantraa ja valmistunut kesällä 2019 Tantric Life Coachiksi eli tantrisen elämäntaidon valmentajaksi. Tarjoan erilaisia kursseja ja myös tantrista valmennusta – jos se kiinnostaa, voit kurkata sivujani www.maitritantrika.com.

Opetan hatha-, iyengar- ja astangajoogaa sekä äitiysjoogaa.  Pidän myös viikonloppukursseja ja teemallisia joogapäiviä esimerkiksi aiheista alaselkä, lantio/lonkat ja rintarangan alue/ryhti. Tarjoan lisäksi kursseja ja teemapäiviä Mindfulness-menetelmästä. Pidän pyynnöstä yksityistunteja, TYHY-päiviä ja yritysten joogatunteja.

Joogatieni varrella olen huomannut, että joogaa harjoitellaan todellakin elämää varten ja se auttaa elämän eteen tuomien haasteiden kohtaamisessa. Jotkut saavat joogasta konkreettista apua esimerkiksi stressin purkamiseen ja rentoutumiseen, unettomuuteen, kipuihin tai jäykkyyteen. Jooga voi viedä kuitenkin myös paljon syvemmälle, itsestään tietoiselle polulle. Olen lähtenyt itse opettamaan joogaa, koska olen kokenut sen parantavat ja muuntavat vaikutukset itsessäni. Niitä toivon voivani jakaa myös eteenpäin.

Jooganopettajan tärkeisiin ominaisuuksiin kuuluu kyky ymmärtää oppilaansa valmiudet omaksua ja sisäistää harjoitus, antaa tukea ja ohjausta harjoitukselle sekä harjoitusilmapiirille, jotta todellista tutkimusmatkaa itseen voi lähteä tekemään. Jooganopettajan olisi hyvä hallita joogan fyysinen puoli anatomian tuntemuksen kautta sekä henkinen puoli (meditaatio, joogan eläminen arjessa). Opettajan tulisi itse elää antamiensa periaatteiden ja ihanteiden mukaisesti sekä harjoitella säännöllisesti. Sitoutuneen jooganharjoittajan tietä ohjaavat myös eettiset ohjeet, joita ovat esimerkiksi Ahimsa (väkivallattomuus ajatuksissa ja teoissa), Satya (totuudellisuus, ei-valehteleminen), Saucha (fyysinen ja henkinen puhtaus), Aparigraha (ahnehtimattomuus) ja Santhosa (tyytyväisyys ilman ulkoista kohdetta).

Tässä vielä muutama palaute tunneistani:

”Anu on loistava ohjaaja, joka osaa todella hienosti ottaa huomioon samanaikaisesti sekä koko ryhmän että ihmisten yksilölliset erot ja tarpeet. Sellaisessa ohjauksessa harjoitusta on turvallista tehdä ja juuri silloin on mahdollista ja otollisinta oppia asioita itsestään.” 

”Kiitos lempeästä ja taitavasta ohjauksesta! Olen löytänyt itsestäni enemmän tasapainoa, voimaa ja rauhaa kuin olisin voinut toivoakaan.”

”Anu Maria on aivan ihana opettaja, valoisa ja sydämellinen. Joogatunneilla on tosi hyvä tunnelma ja opetus on selkeää, huolellista ja ammattitaitoista. Tunnin jälkeen on niin hyvä olo.”

 

Lämmöllä,

Anu Maria 

anumaria (ät) mandalatalo.com

040 777 3236

 P.s. Olen saanut opettajaltani henkisen nimen ”Maitri”, joka merkitsee samaa kuin loving kindness, rakastavaa ystävällisyyttä kaikkea kohtaan. Siksi toiset kutsuvat minua Maitriksi, toiset Anu Mariaksi 🙂 

Share

Anu Maria Eerikäinen

p. 040 777 3236
anumaria(at)mandalatalo.com

 

Palveluni

jooga
mindfulness
tantra
tantrinen valmennus