Mandalatalo - Logo

Sirkka Liias-Heikkinen

• Klassisen akupupunktio/hoitaja-, kouluttaja
• Jomon-Shindokouluttaja/hoitaja
• Elintarvikehygieniatestaaja/kotitalousopettaja

Vastaanotto:

Siriussilta Oy – Jyväskylän Akupunktioklinikka
Kansakoulukatu 7-9
40100 Jyväskylä
puh. 050 381 7440, sirkka(ät)mandalatalo.com
siriussilta.fi

 

 

Klassinen akupunktio

 

 

Akupunktiohoidot

Akupunktio on vanha kiinalaisen lääketieteen hoitomuoto, joka pohjautuu kokonaisvaltaisuutta ja asioiden yhteyksiä tarkastelevaan ihmiskuvaan. Sen historia ulottuu useamman tuhannen vuoden taakse ja sitä on sovellettu jokseenkin samankaltaisin menetelmin jo viimeiset yli 2000 vuotta.

Akupunktiohoidossa pistetään hyvin ohuita neuloja tarkoin määriteltyihin akupunktiopisteisiin. Pisteiden stimuloinnin päämääränä on käynnistää kehon oma kivunlievitys- ja paranemisprosessi. Kiinalaisen lääketieteen meridiaaniteorioiden mukaan akupunktiohoito palauttaa kehon oman synnynnäisen voiman parantaa ja palauttaa itsensä tasapainoon sekä luomaan terveyttä. Akupunktiohoidossa on mahdollista vaikuttaa ihmisen olemukseen kaikilla tasoilla.

Mm. Maailman terveysjärjestö (WHO) suhtautuu myönteisesti akupunktuuria kohtaan ja on listannut yli 400 elimistön sairaus- ja häiriötilaa, joita voidaan hoitaa akupunktiolla. Viime vuosina akupunktuurista on kertynyt selkeää tieteellistä näyttöä mm. migreenin, niskakipujen, jännityspäänsäryn, nivelrikon ja selkäkipujen hoidossa.
Vaikka akupunktio tunnetaan ennen kaikkea erilaisten kiputilojen lievittäjänä, sekä länsimainen että kiinalainen akupunktiotutkimus on osoittanut, että siitä on mahdollista saada apua myös moniin muihin ongelmiin ja vaivoihin. Akupunktiolla voidaan hoitaa mm. kroonisia ja akuutteja kudosten, rauhasten, nivelten, lihasten, ruoansulatus- ja hengityselinten sairauksia ja vaivoja. Myös gynekologiset vaivat (kuukautiskivut ja kuukautishäiriöt, vaihdevuosivaivat, hedelmättömyys) ja eturauhasvaivat reagoivat hyvin akupunktioon. Akupunktion avulla voidaan hoitaa lisäksi psykosomaattisia sairauksia ja tunne-elämän häiriöitä.

Akupunktiohoito 48 €/kerta.

Opiskelijaklinikkapäivät, hoito 30 €/kerta, kolmannen vuoden klassisen akupunktion opiskelijat tekevät kouluttajan ohjaamana klinikkaharjoitelua.

 

 

Silkkiakupunktio

Acu-Silk menetelmä on akupunktiota ilman neuloja. Akupunktioneulojen sijasta akupisteiden päälle teipataan pala luonnonväreillä värjättyä silkkiä, joka jätetään iholle useiksi tunneiksi tai päiviksi.

Silkkiakupunktio on hyvin hienovarainen, mutta voimakkaasti vaikuttava hoitomenetelmä, jota käytetään niin akuutteihin kuin kroonisiinkin pehmytkudoskipuihin (jännitys-, iskiaskivut, päänsäryt) sekä aktiivisten arpien (punoittavat, aristavat, kipeät, kireät) tai ihottumien hoitamiseen.

Silkkiakupunktion pehmeä hoitotapa on hyödyllinen erityisesti hoidettaessa lapsia ja erityisen herkkiä ihmisiä.

Hoidossa käytettävä silkki on luonnonmukaista ja se on värjätty biodynaamisesti viljellyillä kasveilla.

Silkkiakupunktiohoito 48,00 €/kerta.

 

 

Koulutukset

Kiinalaisen lääketieteen filosofian perusteet -luennot sopivat kaikille aiheesta kiinnostuneille.  Luentoja voidaan järjestää sopimuksen mukaan.

 

Klassinen Kiinalainen Lääketiede, akupunktiokoulutus kesto 3,5 vuotta

Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäistä opiskelua sekä klinikkaharjoittelua yhteensä 50 opintopisteen verran.

Kouluksessa käydään läpi klassisen kiinalaisen lääketieteen teoria, kanavat ja akupunktiopisteet, hoitomenetelmät ja-tekniikat sekä länsimaalaisen ja kiinalaisen tautiopin yhdistäminen.

Opiskelun voi aloittaa myös ilman tarkoitusta valmistua akupunktion harjoittajaksi, vain esim. mielenkiinnosta kiinalaista lääketiedettä kohtaan ja halusta tutustua syvemmin teoriaan. Täten voi osallista ensimmäisen vuoden teoriajaksoon.

Lue lisää myös akupunktiokoulutuksista Jyväskylän Akupunktioklinikan sivuilta osoitteesta siriussilta.fi.

 

 

 

 

Shindo

Hyvinvointikoulutukset, rentoutusryhmät ja esittelyt sopimuksen mukaan.

Shindohoidot ja yksilöohjaus 65€/tunti.

 

Shindokoulutukset

Shindo-ohjaajan perusopinnot

Rentoutusohjaajan tutkinnon suorittanut saa valmiudet hoitaa itseään ja lähipiiriään Shindo itsehoitomenetelmillä ja ohjata kaupallisesti Shindo-venyttely/rentoutusryhmiä. Koulutus on myös opiskelijalle itselle
erinomainen tervehtymis-, hoito- ja rentoutumisprosessi.

Shindo syventävän vaiheen opinnot

Syventävän jakson edellytyksenä on hyväksytty Shindo-ohjaajan koulutus, koulutusjakso antaa mahdollisuuden ja valmistaa hoitaja/kouluttajakoulutukseen

Shindo kouluttajan/hoitajan opinnot

Koulutus antaa ammatilliset valmiudet toimia shindokouluttajana/hoitajana.

Lue koulutusten sisällöstä lisätietoja siriussilta.fi ja shindo.fi

 

 

 

Jomon  – uudenlainen venyttelymuoto

Jomon on Sensei Kazuko Kuratomin kehittämä japanilainen venyttely- ja hoitomuoto, jatkoa Shindolle. Se perustuu keskittymiseen, kehon kiertoliikkeeseen, syviin venytyksiin ja rentoutumiseen. Jomon venyttelyt avaavat kehoa uuteen kukoistukseen. Se on kuin paluuta alkuperäisille juurillemme – matka vahvana olemiseen jokaisessa hetkessä.

Jomonin periaatteet ovat samat kuin monissa vanhimmissa itämaisen kulttuurin taide- ja kamppailulajimuodoissa. Niissä keho on tärkeä, koska siitä löytyy kaikki: kulttuuria, taidetta, filosofiaa, henkisyyttä.

Ryhmät ja esittelyt sopimuksen mukaan.

Jomon-Shindo -hoidot ja yksilöohjaus 65€/tunti.

Jomon-ohjaaja, syventävä ja kouluttajakoulutukset sekä Shindo-koulutuksen suorittaneille täydentävät Jomon-moduulikoulutukset.

Lue  lisätietoja siriussilta.fi ja  shindo.fi

 

 

 

Elintarvikehygieniaosaaminen ja omavalvonta

Koulutus ryhmille 80€ /oppitunti sekä luentomateriaali osallistujille 7€ /henkilö

Hygieniaosaamistesti 30 € /henkilö

 

Kaikki hinnat sisltävt alv 24%

Share

Sirkka Liias-Heikkinen

Siriussilta Oy – Jyväskylän Akupunktioklinikka
Jyväskylän Akupunktioklinikka/ Mandalasiipi
Kansakoulukatu 7-9
40100 Jyväskylä
puh. 050 381 7440
sirkka(ät)mandalatalo.com
siriussilta.fi