Mandalatalo - Logo

Sirkka Liias-Heikkinen

• Klassisen Akupupunktio/hoitaja, kouluttaja

Vastaanotto:

Siriussilta Oy – Jyväskylän Akupunktioklinikka
Kansakoulukatu 7-9
40100 Jyväskylä
puh. 050 381 7440, sirkka(ät)siriussilta.fi
siriussilta.fi

 

 

Klassinen akupunktio

Akupunktiohoidot

Akupunktio on vanha kiinalaisen lääketieteen hoitomuoto, joka pohjautuu kokonaisvaltaisuutta ja asioiden yhteyksiä tarkastelevaan ihmiskuvaan. Sen historia ulottuu useamman tuhannen vuoden taakse ja sitä on sovellettu jokseenkin samankaltaisin menetelmin jo viimeiset yli 2000 vuotta.

Akupunktiohoidossa pistetään hyvin ohuita neuloja tarkoin määriteltyihin akupunktiopisteisiin. Pisteiden stimuloinnin päämääränä on käynnistää kehon oma kivunlievitys- ja paranemisprosessi. Kiinalaisen lääketieteen meridiaaniteorioiden mukaan akupunktiohoito palauttaa kehon oman synnynnäisen voiman parantaa ja palauttaa itsensä tasapainoon sekä luomaan terveyttä. Akupunktiohoidossa on mahdollista vaikuttaa ihmisen olemukseen kaikilla tasoilla.

Mm. Maailman terveysjärjestö (WHO) suhtautuu myönteisesti akupunktuuria kohtaan ja on listannut yli 400 elimistön sairaus- ja häiriötilaa, joita voidaan hoitaa akupunktiolla. Viime vuosina akupunktuurista on kertynyt selkeää tieteellistä näyttöä mm. migreenin, niskakipujen, jännityspäänsäryn, nivelrikon ja selkäkipujen hoidossa.
Vaikka akupunktio tunnetaan ennen kaikkea erilaisten kiputilojen lievittäjänä, sekä länsimainen että kiinalainen akupunktiotutkimus on osoittanut, että siitä on mahdollista saada apua myös moniin muihin ongelmiin ja vaivoihin. Akupunktiolla voidaan hoitaa mm. kroonisia ja akuutteja kudosten, rauhasten, nivelten, lihasten, ruoansulatus- ja hengityselinten sairauksia ja vaivoja. Myös gynekologiset vaivat (kuukautiskivut ja kuukautishäiriöt, vaihdevuosivaivat, hedelmättömyys) ja eturauhasvaivat reagoivat hyvin akupunktioon. Akupunktion avulla voidaan hoitaa lisäksi psykosomaattisia sairauksia ja tunne-elämän häiriöitä.

Akupunktiohoito 48 €/kerta.

Opiskelijaklinikkapäivät, hoito 30 €/kerta, kolmannen vuoden klassisen akupunktion opiskelijat tekevät kouluttajan ohjaamana klinikkaharjoitelua.

 

Silkkiakupunktio

Acu-Silk menetelmä on akupunktiota ilman neuloja. Akupunktioneulojen sijasta akupisteiden päälle teipataan pala luonnonväreillä värjättyä silkkiä, joka jätetään iholle useiksi tunneiksi tai päiviksi.

Silkkiakupunktio on hyvin hienovarainen, mutta voimakkaasti vaikuttava hoitomenetelmä, jota käytetään niin akuutteihin kuin kroonisiinkin pehmytkudoskipuihin (jännitys-, iskiaskivut, päänsäryt) sekä aktiivisten arpien (punoittavat, aristavat, kipeät, kireät) tai ihottumien hoitamiseen.

Silkkiakupunktion pehmeä hoitotapa on hyödyllinen erityisesti hoidettaessa lapsia ja erityisen herkkiä ihmisiä.

Hoidossa käytettävä silkki on luonnonmukaista ja se on värjätty biodynaamisesti viljellyillä kasveilla.

Silkkiakupunktiohoito 48,00 €/kerta.

 

 

Koulutukset

Klassinen Kiinalainen Lääketiede, akupunktiokoulutus kesto 3,5 vuotta

Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäistä opiskelua sekä klinikkaharjoittelua yhteensä 50 opintopisteen verran.

Koulutuksessa käydään läpi klassisen kiinalaisen lääketieteen teoria, kanavat ja akupunktiopisteet, hoitomenetelmät ja-tekniikat sekä länsimaalaisen ja kiinalaisen tautiopin yhdistäminen.

Opiskelun voi aloittaa myös ilman tarkoitusta valmistua akupunktion harjoittajaksi, vain esim. mielenkiinnosta kiinalaista lääketiedettä kohtaan ja halusta tutustua syvemmin teoriaan. Täten voi osallista ensimmäisen vuoden teoriajaksoon.

Lue lisää myös akupunktiokoulutuksista Jyväskylän Akupunktioklinikan sivuilta osoitteesta siriussilta.fi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Sirkka Liias-Heikkinen

Siriussilta Oy – Jyväskylän Akupunktioklinikka
Jyväskylän Akupunktioklinikka/ Mandalasiipi
Kansakoulukatu 7-9
40100 Jyväskylä
puh. 050 381 7440
sirkka(ät)mandalatalo.com
siriussilta.fi