Mandalatalo - Logo

Fengshuin saralla 20 vuotta ja matka jatkuu

Vuonna -99 lähdin Anja Banksin fengshui konsulttikoulutukseen mukaan. Silloin en arvannut mihin kaikkeen tämä polku johtaa. Yhden asian tiesin ja siitä olin varma. Fengshui toimii ja on todellista.

Jossain ihmisen sisällä on kätketty tieto, aivan kuin dna:han kirjoitettuna, että olemme enemmän kuin ymmärrämme. Johonkin tällaiseen olin matkani aloittanut. Kohti rohkeutta valita ympärilleni sitä, mikä auttaa minua ja meitä kaikkia eteenpäin. Olin lukenut Anjan kirjoittaman artikkelin fengshuista Minä Olen lehdestä. Siinä oli kaikki mitä tiesin koulutuksen aloittaessani. Valmistuin ensimmäisestä Anja Banksin konsulttikoulutus ryhmästä. Halusin tietysti kertoa fengshuista kaikille ja pidin 2001-2012 lukemattoman määrän fengshuin peruskursseja kansanopistoissa ja kansalaisopistoissa ympäri Suomea.

Tulee vuosi 2007 ja kollegani Tuula Kangas kysyy yhteistyömahdollisuutta fengshuin parissa. Olenko ajatellut, että voisimme kouluttaa lisää ihmisiä fengshuin pariin? No en ollut ajatellut, mutta ajatus oli heti sytyttävä. Kuljimme Tuulan kanssa yhdessä luottavaista ja opettavaista yhteistä matkaa vuoteen 2011. Jatkan koulutusten vastuuopettajana ja takana on yhteensä neljä koulutusryhmää Helsingissä ja Jyväskylässä viime vuosien aikana.

Vuodesta 2001 alkaen olen konsultoinut lukuisia koteja. On ollut omakotitaloja, rivitalo- ja kerrostaloasuntoja. Monilla on ollut muutosvaihe tai tarve muutokseen. Joillakin on ollut rakentamisen aloitus ja joillakin roinan kesytys vuosikymmenien asumisen jälkeen.

Olen myös konsultoinut pienyrityksiä kuten luontaishoitoloita, kampaamoita ja myymälöitä. Näissä kohteissa on ollut apua myös omasta 20 vuotta kestäneestä pienyrittäjyydestä.

Minulla on ollut ilo palvella joitakin asiakkaita jo useampaan kertaan. Se on paras palaute, mitä konsultti voi saada. Elämä menee eteenpäin ja tulee muutos tai muutto ja silloin laitetaan taas energiat kuntoon ympäristössä.

Minulle tärkeää fengshui työssä on auttaminen. On hienoa antaa elämän eteenpäinmenoon pieni sysäys ja oivalluksia mukaan matkaevääksi. Näitä fengshuin parissa tulee jatkuvasti, koska kahta samanlaista ihmistä ja kotia ei ole.

Oma viestini on, ettei kannata uskoa, ellei ole itse kokeillut. Kokemukseni olivat tärkeä asia fengshui matkallani. Esimerkkinä olkoon asunnon vaihto vuosituhannen vaihteessa, jonka jälkeen parin viikon sisällä muutin koko tulevaisuuden suunnitelmaani. Asunto ja elämä ovat aina symbioosissa.

Mitä fengshui on?

Löysin tekstin, joka on 20 vuotta sitten ollut esitteessäni vastauksena kysymykseen, mitä fengshui on?

”Fengshui on yli 3000 vuotta vanha oppi siitä, miten voimme ulkoisten muutosten avulla vaikuttaa sisäiseen todellisuuteemme ja sitä kautta parantaa haluamaamme elämänaluetta.”

Tämä pätee edelleen ja hienoa siinä on sisäisen todellisuutemme haastaminen muutokseen. Ajatuksen taustalla on myös ymmärrys kaikkien tekijöiden vaikutuksesta toisiinsa. Kaikki on yhteydessä ja ykseydessä ja silloin myös fengshui toimii.

”Käytännössä tämä tarkoittaa elinympäristömme tarkastelua uudesta fengshui-näkökulmasta ja siinä havaittujen haitallisten vaikutusten poistamista tai positiiviseksi muuttamista.”

Usein on helpompi lähteä liikkeelle ulkoisesta elinympäristöstä. Kaikki tähtää kuitenkin muutokseen sisällämme ajatuksissa ja tunteissa. Samalla, kun muuttaa omaa elämää oman näköiseksi, auttaa muitakin muuttumisessa kohti parempaa elämää. Kaikki kun on yhteydessä kaikkeen.

Miksi fengshuita?

Fengshui toimii chin eli elämänenergian kautta. Tarkastelemme kodin harmonioita ja teemme muutoksia, jotka heijastuvat elämäämme. Elämä pitää sisällään esimerkiksi kodin, työn, perheen, ihmissuhteet ja talouden. Fengshuin avulla voimme löytää avaavia apuneuvoja monenlaisiin solmuihin ja saada uutta näkökulmaa elämän haasteisiin. Uuden aloitukseen on hyvä puhdistaa niin sanotusti pöytää, jolloin fengshui neuvot sopivat muuttuviin ihmissuhdetilanteisiin ja muuttojen yhteyteen. Fengshui selkeyttää elämää riippumatta tilanteesta ja tuo lisää hyvää.

www.kirsiniemela.fi

Share