Mandalatalo - Logo

Suolahuonehoito

Hengitysilman mukana menevällä pölyllä on tulehduksia pienentävä ja limaa irroittava vaikutus hengitysteissä. Suolapöly poistaa hengitysteiden  limakalvoilta  turvotusta  ja helpottaa hengitystä.  Kuiva suolapöly kulkeutuu myös tehokkaasti hengitysteiden äärialueille.

Ihohuokosiin joutuessaan suolapöly imee ympäröivästä ilmasta kosteutta itseensä, tämän ansiosta iho pysyy kosteana ja kimmoisana, samalla suolalla on desinfioiva vaikutus.

Hengityshoito annetaan suolalla vuoratussa huoneessa. Seinäpinnoissa, lattiassa ja katossa oleva suolakerros aiheuttaa huoneilmaan voimakkaan negatiivisen ionisaation, joka helpottaa omalta osaltaan hengitystä.

Hoidon aikana huoneilmaan puhalletaan puhtaasta suolasta suolageneraattorilla tehtyä hyvin hienojakoista suolapölyä. Hoidon kannalta on tärkeää, että suolapöly on tehty välittömästi ennen hengitystä, koska juuri hakattu suolahiukkanen on aktiivinen ja tunkeutuu tehokkaasti kaikkialle hengityselimiin ja myös ihohuokosiin.

Kenelle suolahuonehoitoa suositellaan?

Suolahuonehoito sopii mainiosti ennaltaehkäiseväksi hoitomuodoksi kaikenikäisille, jotka haluavat lisätä luontaista vastustuskykyään ja huoltaa hengityselimistöään ja ihoaan. Vaikeissa tapauksissa suolahuonehoitoa annetaan lääkäin ohjeiden mukaisesti. Suolahengityshoidossa elimistöön imeytyvän suolan määrä on niin vähäinen, ettei se aiheuta ylimääräistä turvotusta tai verenpaineen nousua.

Suolahengityshoitoa annetaan 20-40 minuuttia kerrallaan. Pienillä lapsilla  ja vaikeissa tapauksissa ensimmäinen  hoito voi kestää esim. 10-15 min.

Suolahuonehoitoa suositellaan mm. seuraavissa sairauksissa:

* astma
* allerginen nuha
* akuutti ja krooninen hengityselimistön sairaus
* poskiontelotulehdus
* keuhkoputkentulehdus
* korvatulehdus
* toistuvat virusinfektiot
* heinänuha ja allergiset reaktiot
* atooppinen iho
* psoriasis
* sisäilmasta aiheutuvat oireet sekä monikemikaaliyliherkkyys

Suolahuonehoidosta on hyötyä:

* urheilijoille, kuntoilijoille
* tupakoitsijoille
* pölylle, homeelle ja liuotinaineille altistuneille
* huonosta sisäilmasta, pakokaasuista ja ilmansaasteista kärsiville
* laulajille, opettajille, luennoitsijoille ym. työssään ääntä käyttäville
* suolahuonehoito sopii myös lapsille

Suolahuonehoidossa käyvät hakevat useimmin apua astma- ja allergiaoireisiin, joten edellytämme että hoitoon tulevat eivät käytä hajusteita.

Hinnasto

* Suolahuonehoito 20 euroa 40 min

* 5 x  40 min suolahuonehoito 95 euroa ja seuraavat hoidot sarjahoidossa ovat 16 €/kerta

*10 kertaa suolahuonehoito 160 euroa

* Kokohuonevaraus ryhmälle: 56 euroa/ 40 min.
* Kysy tarjous ryhmällesi!  TYHY ryhmiä on käynyt paljon, samoin pieniä polttariryhmiä.
* Lahjakortti suolahuoneeseen on mainio ja suosittu lahjaidea

 

Suolahuonehoidosta -10%

(ei koske tarjoushintoja)

* Keski-Suomen Allergia ja Astmayhdistys ry:n jäsenet
* Opiskelijat

 

Paras hoitotulos saavutetaan sarjahoidolla 5-25 kerran hoitojaksoissa. Hoidot annetaan joko peräkkäisinä päivinä tai 1-3 x viikossa kunkin asiakkaan tilanteen mukaan. Tiheä hoitojakso estää tulehdusaiheiden uudelleen voimistumisen hoitokertojen välillä. Hoitokerta kestää 10-40 minuuttia riippuen hoidon vaikeusasteesta ja asiakkaan iästä.

 Taustaa

Perimätiedon mukaan munkit ovat vieneet sairaita suolaluoliin keskiajalla. Munkit hienonsivat luolissa suolakiveä ja potilaat voivat siten hengittää suolapölyä sisältävää ilmaa. Suolalla parantamisesta kiinnostuttiin myös 1800-luvulla Puolassa, kun ilmeni ettei suolakaivostyöläisillä ollut keuhkosairauksia. Toisen maailmansodan aikana käytettiin Saksassa suolakaivosta useita kuukausia pommisuojana. Sieltä poistuessaan useat astmasta kärsivät tunsivat vointinsa parantuneen. Saksassa, Sveitsissä, Unkarissa, Bulgariassa ja Jugoslaviassa on käytetty luonnon muovaamia luolia hoitotiloina. Tutkimusten mukaan suolakaivosten negatiivisesti varautuneet ionit vaikuttavat keuhkosairauksissa kuntoutumista edistävästi

Suolahuonehoitoa on käytetty hoitomuotona 1980-luvulta alkaen. Hoitovaikutus saavutetaan suolageneraattorin avulla, kun suola jauhetaan ja hoidettavien henkilöiden on hengitysilmassa hyvin hienojakoista suolaa. Konsentraatio uusimmalla tekniikalla varustetuissa huoneissa on 0,5-9 mg/m3 ja hiukkaskoko 1-5 mikrometriä.

Hoitomuotona käytettävien ilmaseosten osalta hiukkasten koko on tärkeä, sillä se määrää kuinka paljon hoitavaa ainetta kulkeutuu keuhkoihin. Optimaalinen hiukkaskoko on 1-5 mikrometriä, joka mahdollistaa hiukkasten kulkeutumisen erikokoisiin keuhkoputkiin.

Ajanvaraus ja lahjakorttien hausta sopinen aina puhelimitse 040 589 1133.

Suolahoitola on avoinna sopimuksen mukaan arkisin 9-19 sekä viikonloppuisin.

 

Ajanvaraus suolahuonehoitoon

Outi Korpela

040 589 1133

 

 

 

Share