Mandalatalo - Logo

Kokonaisvaltainen, yksilöllinen hoitomuoto

Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jonka tavoitteena on tukea kehon omia parantavia voimia. Homeopaattisen hoidon kohteena on koko ihminen, ei yksittäinen oire. Oire ei ole sairaus, vaan se kertoo, ettei kaikki ole kunnossa. Homeopatiassa pyritään tasapainottamaan sitä, mikä fyysisellä, emotionaalisella tai mentaalisella alueella on epätasapainossa ja aiheuttaa oireita.

Asiakkaalle pyritään löytämään yksilöllinen ja kokonaisvaltaisesti vaikuttava homeopaattinen valmiste, joka toimiessaan ihmisen elimistössä aktivoi puolustusmekanismia ja käynnistää paranemisprosessin. Varsinkin kroonisia sairauksia hoidettaessa tämä on tärkeä periaate. Yksilöllisestä hoitoperiaatteesta johtuukin, että samannimistä sairautta potevat voivat saada täysin eri valmisteen.

Homeopaatin vastaanotolla

Homeopaatti valitsee homeopaattisen valmisteen asiakkaalle haastattelun pohjalta. Löytääkseen oikean valmisteen homeopaatti tarvitsee monenlaista tietoa. Ensimmäinen käynti saattaa kestää kaksikin tuntia. Vastaanotolla puhutaan fyysisten ja psyykkisten oireiden lisäksi ihmisen kokonaisuuteen liittyvistä asioista kuten ihmissuhteista, elämäntilanteesta, peloista, toiveista, millaisessa lämpötilassa ja ympäristössä hän viihtyy, miten nukkuu, millaisesta ruoasta hän pitää tai mitä inhoaa, onko janoinen vai janoton. Seurantakäynti on tärkeä siksi, että homeopaatti voi arvioida hoidon edistymistä. Kaikki potilaan kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Homeopaatti valitsee valmisteen vastaamaan oirekokonaisuutta. Hän käyttää pienintä mahdollista annostusta ja antaa yhtä valmistetta kerrallaan. Homeopaattisia valmisteita voidaan määrätä turvallisesti kaikenikäisille. Valmisteisiin käytettävät lääkeaineet ovat peräisin lähinnä kasveista, mineraaleista ja eläinkunnasta.

Kliininen Homeopatia

Homeopatiaa voidaan käyttää myös akuuteissa tilanteissa. Tällöin joskus voidaan käyttää useaampaa homeopaatista valmistetta saman päivän aikana, tilanteen mukaan.  Esim.  ns.Reckeweg valmisteet sisältävät noin 5 valmistetta samassa tippapullossa.

Homeopatian kotiapteekkikurssit

Homeopatiaa on mahdollista oppia käyttämään akuuteissa vaivoissa, kuten esim. yskän, nuhan, pienten vammojen ja alkavien tulehdusten itsehoidossa. Koulutetun homeopaatin ohjaaman kurssin avulla on mahdollista koota oma homeopaattinen kotiapteekki, josta sitten tarvittaessa löytää sopivia valmisteita akuutteihin vaivoihin.

Valitse pätevä homeopaatti

Homeopaatiksi kouluttautuminen vaatii vuosien tiiviin työskentelyn homeopatian ja lääketieteen parissa. On hyvä varmistautua homeopaattinsa koulutuksesta. Suomen Homeopaatit ry julkaisee vastaanottoa pitävien homeopaattien luetteloa  www.homeopaatit.fi/ listalle hyväksytään ammatinharjoittajina toimivat jäsenet, joilla on yhdistyksen edellyttämä peruskoulutus. Keski-Euroopassa homeopatia on suosittu, yleinen ja tunnustettu hoitomuoto.

Share

Hoitajat

Outi Korpela
040-589 11 33
outi.korpela(at)suolahoitola.fi

Hinnat

45€ (30 min)

85€ (90 min)