Mandalatalo - Logo

Ravintoneuvonta

”Ravinto olkoon lääkkeesi”.  Ravintoneuvonta sisältää ruokavalio- ohjausta asiakkaan tilanteen mukaisesti. Joskus tarvitaan tiettyjen ruoka-aineiden välttämistä jonkin aikaa, jotta esimerkiksi suoliston limakalvot saavat aikaa parantua. Tukena käytetään usein funktionaalisen lääketieteen testejä esim. ruoka-aineallergiatesti tai laaja ruuanrulatusanalyysi.

Ravintoneuvonta Mandalatalossa

Outi Korpela

Elävä ravinto

Elävä ravinto on ruokavalio, joka koostuu tuoreista vihanneksista, hedelmistä, marjoista, iduista, versoista, pähkinöistä, siemenistä ja viljoista. Mitään raaka-aineita ei kuumenneta. Elävän ravinnon valmistusmenetelmillä ruoka käsitellään hyvinsulavaksi. Elävän ravinnon valmistusmenetelmiä ovat mm. liotus, idätys, maitohapattaminen, mehustaminen ja tehosekoittaminen. Koska elävää ravintoa ei kuumenneta, säilyvät ravinnossa vitamiinit, hivenaineet, entsyymit ja maitohappobakteerit elävinä. Ravinnon mukana tulevat elävät entsyymit merkitsevät energiansäästöä elimistölle. Ravinnosta saamme myös runsaasti lehtivihreää. Elävä ravinto sisältää runsaasti flavonoideja (marjat, kasvikset, hedelmät), maitohappobakteereita (jogurtti, uudistava juoma, hapankaali) ja kuituja. Elävässä ravinnossa käytetään paljon rakentavia ja energiapitoisia ruoka-aineita, kuten hyvälaatuista valkuaista ja hyviä kasvisrasvoja sisältäviä auringonkukansiemeniä, sesaminsiemeniä, manteleita ja avocadoa. Aina kun mahdollista pyritään valitsemaan luonnonmukaisesti tuotettuja elintarvikkeita.

Esimerkkejä elävän ravinnon aterioista:

  • elämänvoimakeitot
  • hapankaali
  • hapanvihannekset
  • siemenkastikkeet
  • siemenmurekkeet
  • merilevä
  • liotetut tuorepuurot
  • viljajogurtit
  • siemenmaidot- ja pirtelöt
  • tuorekakut sekä banaani/marjajäätelö

Elävä ravinto vahvistaa elimistön kykyä puhdistua ja uusiutua. Elävää ravinto voidaan hyvin käyttää osana normaalia sekaruokavaliota lisäämään aterioiden ravintoarvoa. Suurin osa elävän ravinnon käyttäjistä onkin osittaiskäyttäjiä, joista monet kertovat positiivisista muutoksista kehon toiminnassa ja vastustuskyvyn kohenemisesta. Elävän ravinnon yhdistyksen kotisivuilta löytyy lisätietoa elävästä ravinnosta.
Elävän ravinnon perus- ja jatkokurssit

Elävän ravinnon peruskursseilla opetellaan kaikki elävän ravinnon osa-alueet luentojen ja käytännön ruuanvalmistuksen kautta. Pidän perus- ja jatkokursseja kysynnän mukaan, joten kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä tulevista kursseista.

Yhteystiedot:

Outi Korpela
Puh. 040-589 1133
outi.korpela@suolahoitola.fi
www.suolahoitola.fi

Share